Carta de presentació

Estàs veient l'històric de la web. Tornar a la web actual.

Som un grup de persones de la comunitat de la Universitat Politècnica de Catalunya compromeses amb la universitat pública i que volem defensar la seva qualitat i els seus valors enfront de la situació d’amenaça que estem vivint.

Patim una crisi econòmica que afecta a tota la societat d’uns anys ençà. Tenim també una altra crisi no menys important: una crisi de valors que ha fet deixar de banda les virtuts d’un model universitari públic. En un temps en què les restriccions econòmiques són l'excusa perfecta per deixar de banda els programes electorals, privatitzar i augmentar la precarietat del sector públic.

Nosaltres pensem que les coses es poden fer d’una altra manera i estem disposats a aplicar-la, començant per exigir-nos a nosaltres mateixos allò que exigirem als altres: autonomia, participació, transparència i responsabilitat en les nostres decisions i accions. Volem aportar el nostre granet de sorra en la reconstrucció de la Universitat Pública en la que creiem.

I ho volem fer escoltant, dialogant i negociant sense dividir ni enfrontar els diferents col·lectius que formem part de la Universitat. No només per la Universitat en sí mateixa, sinó per a tota la societat en conjunt. Amb tothom i per a tothom.

Volem…

  • … una Universitat accessible a tota la societat.
  • … una Universitat que sigui motor del progrés social.
  • … una Universitat no controlada ni política ni econòmicament.
  • … que la comunitat vetlli per la independència de la Universitat.
  • … que tota la comunitat pugui participar i decidir el futur de la Universitat.
  • … una Universitat que fomenti la participació.
  • … una Universitat que entengui la transparència com una eina de millora.
  • … que cada membre de la comunitat es responsabilitzi de les seves decisions i accions.

Ens comprometem a treballar per aquests valors en el nostre dia a dia, al nostre lloc de treball i als òrgans de govern, representació i consulta de la universitat.

Barcelona, gener de 2013